Manieren om je bandana stijlvol te strikken | Shopalike.nl (2024)

De bandana is allang niet meer alleen voor piraten, cowboys en pin-up girls. Het accessoire dateert helemaal terug naar de 18e eeuw en heeft dus een lange geschiedenis van subculturen achter de rug. Tegenwoordig is de bandana een statement-piece die we vooral terugvinden in de zomermaanden en op festivals. Opzoek naar inspiratie voor dit veelzijdige accessoire? Ontdek hier hoe je ‘m op de leukste manieren kunt dragen.

Bandana in je haren: de 4 mooiste stijlen

Even geen tijd om je haar te wassen en geen droogshampoo in huis? Geen probleem. Alles wat je nodig hebt is een bandana en de juiste technieken om deze te knopen. Het camoufleert niet alleen een bad-hairday, je ziet er ook direct stijlbewust uit. De manieren om de bandana in je haar te verwerken zijn werkelijk eindeloos, maar wij hebben de leukste manieren voor je op een rijtje gezet. Kies wat het beste bij je past en zodra je de basistechnieken onder de knie hebt, kun je gaan variëren om de look helemaal eigen te maken.

Manieren om je bandana stijlvol te strikken | Shopalike.nl (1)

De klassieke hoofdband

Waarschijnlijk ken je deze look al, maar de bandana kan de ultieme hoofdband vormen. Het is een super makkelijke manier om je haar uit je gezicht te halen en tegelijkertijd te voorkomen dat je hoofdpijn krijgt van te strakke andere hoofdbanden. Er zijn twee manieren om de bandana als hoofdband te dragen.

Vouw de bandana dubbel en blijf vouwen totdat je een dunne lijn overhoudt. Knoop de bandana vast in je nek, onder je haar om een simpele hoofdband te creëren. Een alternatieve manier is om de bandana aan de voorkant vast te knopen. Geen fan van de uitstekende stukjes stof aan de voorkant? Het is enorm eenvoudig om deze onder de knoop te verstoppen.

Piratenlook 2.0

Niet bang om wat piraten of assepoester-vibes af te geven? Dan is deze traditionele bandana-look iets om uit te proberen. Vouw de bandana in een langwerpige driehoek en knoop de lange uiteinden onder je haren aan elkaar vast. Pro tip: zorg voor beachy waves en laat je haren over je schouders aan de voorkant loshangen. Zo creëer je een stoere, rock-chick look.

Lui zijn met stijl: de bandana-bun

Dan zijn er nog van die dagen waar echt helemaal niets lijkt te lukken met je haar. Je kunt natuurlijk gewoon een knotje of staart maken, maar met een bandana tover je deze basis looks om tot een modebewuste keuze: niemand zal merken dat je in werkelijkheid 2 minuten nodig had om je haar te doen.

Vouw de bandana in een dunne lijn, zoals je ook zou doen bij de hoofdband en knoop de bandana vervolgens om je knot heen en voilà, nu denkt iedereen dat je daadwerkelijk hebt nagedacht over je look. Deze variant werkt trouwens ook perfect met een paardenstaart. Dit is vooral leuk wanneer de bandana wat langer is, zodat de uiteinden met je haar meegaan in de staart.

Retro pin-up stijl

Ten slotte mogen we de retrolook van de pin-up girls niet vergeten. Ook hierop vind je veel varianten en is het een kwestie van uitproberen tot je jouw ideale look bereikt hebt. Bij het creëren van de retrolook is het belangrijk dat eerste je haar goed zit: het kost dus net wat meer tijd dan de andere bandana-looks.

Zorg ervoor dat je haar aan de voorkant een bolling heeft met behulp van haarlak en tegen de haarrichting inkammen. Vouw de bandana (mag gerust wat breder) en knoop hem vast aan de bovenkant van je hoofd.

Net even wat anders: de bandana om je nek of pols

Hoewel het steeds populairder wordt om bandana’s op een creatieve manier in het haar te strikken, zijn er nog veel meer manieren om de bandana in je look te verwerken. Zo kun je ‘m om je tas of rugzak knopen om wat extra’s aan je accessoire te geven. Maar wanneer je het aandurft zijn er hele leuke manieren om de bandana om je nek of pols te knopen. De meest populaire manieren ontdek je hier.

Manieren om je bandana stijlvol te strikken | Shopalike.nl (2)

Parisian stijl

Er is niets heerlijker om gewoon een jeans met top te kunnen dragen, het enig minpunt is dat het snel saai wordt. Een leuke manier om wat extra flair aan je outfit toe te voegen is door de bandana als sjaaltje te dragen.

Voor deze look vouw je de bandana in een dunne lijn en knoop je hem vervolgens om je nek. Zorg dat de knoop aan de zijkant valt en dat de uiteinden ongeveer even lang zijn. Aan jou de keuze om de knoop strakker of losser te laten. Probeer verschillende manieren uit om gegarandeerd de look die het beste bij jouw smaak past te vinden.

Cowgirl chique

Deze look doet je misschien in de eerste instantie denken aan bandieten in het wilde westen, maar ook deze manier kun je juist goed combineren om een basis outfit wat spannender te maken.

Vouw de bandana in een driehoek en knoop de uiteinden aan de achterkant van je nek vast. Zorg ervoor dat de driehoek niet helemaal netjes zit, waardoor je een speelse look aan de voorkant creëert. Met deze look leg je de nadruk op je gezicht en kun je gemakkelijk diepe V-halzen en jurken verbergen.

Bandana als polsband

Deze look hebben we te danken aan Sex and the City, waar de bandana om de bovenarm geknoopt te zien was. Tegenwoordig zien we de bandana als armband nog steeds bij veel bloggers terug. Er zijn veel manieren de bandana om je pols te knopen en naarmate je gaan experimenteren, kom je er vanzelf achter wat het beste bij je past.

De makkelijkste manier is om de bandana in een dunne lijn te vouwen en ervoor te zorgen dat je deze om je pols wikkelt met de uiteinden naar beneden. Knoop deze aan elkaar vast en verstop de uiteinden onder de knoop als deze in de weg zitten. Je kunt deze ook juist lang laten om een creatief effect te creëren. Ook kun je de knoop juist schuin aan de bovenkant van je arm uit laten komen om een wat stoerdere look te creëren. Kortom, experimenteer en vind jouw stijl!

Manieren om je bandana stijlvol te strikken | Shopalike.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 6433

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.