California rød-sidet strømpebånd slange fakta (Er de giftige?) | ExoPetGuides (2024)

California rødsidede strømpebåndsslanger er mer enn bare et pent ansikt. For mange dyreeiere og herpetologer er de gode følgesvenner. Med sin karakteristiske farge og magre, slanke former,California-slanger med rødsidet strømpebånd fortjener å sitte godt på noens liste over kjæledyrslanger.

Hva er en California rød-sidet strømpebånd slange? Den California rødsidede strømpebåndsslangen er medlem av familien Colubridae. Det er en underart av den vanlige strømpebåndsslangen, en gruppe natricineslanger som er urfolk i Nord-Amerika. De er vanligvis gjenkjennelige for sitt karakteristiske blå/gule stripemønster på svart og rød bakgrunn.

Det er mye å oppdage når du lærer om den røde strømpebåndsslangen i California. På grunn av det slående røde mønsteret lurer du kanskje på om denne slangen er giftig.

Du lurer kanskje også på hvor det er mest sannsynlig at du finner en av disse slangene i naturen. Hvordan bør du sette opp en innhegning når du tar vare på en rød-sidet strømpebåndsslange i California? Heldigvis har du all informasjonen du trenger her!

Hvordan ser de rødsidede strømpebåndsslangene i California ut?

Disse fascinerende slangene er kjent for sine uvanlige og fengslende skalamønstre.

California rød-sidet strømpebånd slange fakta (Er de giftige?) | ExoPetGuides (1)

Som fullvoksne voksne slanger når California rødsidede strømpebåndsslanger maksimalt ca. 3 fot lange. Men de er veldig slanke, noe som gjør dem lette og raske. Disse kvikke slangene kan pile med en smidighet og hastighet som er ukjent for mange andre slanger.

Grunnfargen til en California rød-sidet strømpebånd slange er rød, eller en slags rød og svart flekk. De har langsgående blå eller gule striper – avhengig av hvor du finner dem. Denne slangen viser også ofte linjer, flekker og flekker av sammenlåsende rødt og svart. Når den beveger seg rundt, vrir og vrir seg. Det kan være ganske spektakulært!

Folk tar ofte feil av den røde strømpebåndsslangen i California for en strømpebåndsslange fra San Francisco. Det er ofte en viss overlapping mellom de to mønstrene deres. Dessuten varierer mønstrene noe innenfor en slangeart. Noen ganger er for eksempel den rødsidede strømpebåndsslangen i California mer fremtredende svart enn rød. Noen ganger er den blå stripen knapt synlig, og den er i stedet merket med en sterk gul stripe. Disse variasjonene betyr at det kan være lett å forveksle denne slangen med en av dens slektninger.

Er California rødsidede strømpebåndsslanger giftige?

Den California rødsidede strømpebåndsslangen produserer giftstoffer som den slipper ut i byttet når den biter. Disse stoffene kan ha en giftig effekt på mus, spissmus, frosker, voles og småfisk (disse utgjør en del av denne slangens diett), men de er ikke sterke nok til å forgifte mennesker.

Fordi vi er mye større, er vi mindre utsatt for små mengder svak gift. Hvis en rød-sidet strømpebåndsslange fra California bit deg, ville du sikkert lagt merke til det. Å bli bitt av alle slags dyr kan være overraskende. Selve sjokket ville imidlertid være den største indikatoren: selve giften ville bare gi deg en mild kløe.

Etter at sjokket forsvinner, rengjør du bare såret og binder det opp. California rød-sidet strømpebånd slange tenner er verken veldig lange eller veldig sterke. Stikksårene er neppe dype nok til å kreve akutt legehjelp. Men hvis du er bekymret for at bittet blir infisert, besøk din registrerte lege for en undersøkelse.

Er de farlige?

California rødsidede strømpebåndsslanger er ikke spesielt lange, og er definitivt ikke spesielt brede i omkrets. Som et resultat har de lav kroppsmasse. Deres petite appetitt betyr at de stort sett holder seg på små byttedyr. De fleste rødsidede strømpebåndsslanger i California spiser en kombinasjon av insekter, igler, meitemark, egg og små pattedyr, krypdyr og amfibier.

Dette gir en indikasjon på at den rødsidede strømpebåndsslangen i California ikke er en dødelig slange. Som medlemmer av Colubrid-familien er de også helt ikke-giftige. Deres ydmyke dimensjoner og appetitt, kombinert med deres mangel på noe betydelig gift, gjør dem nesten helt ufarlige.

Hvis du tråkker på en California-slange med rødsidet strømpebånd ved et uhell, er det en sjanse for at den vil bite deg i selvforsvar. Men hvis du viser respekt og forsiktighet til denne slangen, vil den mest sannsynlig gå deg forbi.

Den rødsidede strømpebåndsslangen i California regnes ikke som en farlig slange for mennesker. Den er mild og ærbødig. Hvis den blir truet, vil den nesten helt sikkert stikke av. Bare hvis den føler seg i et hjørne, vil den gjengjelde – dette er en biologisk reaksjon, et produkt av evolusjon. Og selv om det gjør det, bør du ikke komme til mye skade!

Hvor finnes de vanligvis?

Californias rødsidede strømpebåndsslanger finnes vanligvis på kystdyner og myrer i … du gjettet riktig – California! Det er kanskje ikke spesielt godt reist utenfor den kaliforniske grensen, men det er kjent med mange av Californias fylker.

Thamnophis sirtalis infernalisforekommer i hele delstaten California, i et distribusjonsmønster kjent som "disjunkt". Dette betyr i utgangspunktet at det er en befolkning i nord, i kystnære Humboldt County, og en distinkt befolkning i sør, mellom Santa Barbara og San Diego County. Den nordlige befolkningen er også spredt inn i Monterey County.

Årsaken til "disjunksjonen" er fordi den rødsidede strømpebåndsslangen i California for det meste ble erstattet av en annen underart av strømpebåndsslangen i det sørlige Monterey. Disse to underartene av strømpebåndsslanger lever i sammenheng, men de er genetisk forskjellige slanger.

Habitat

Som det står ovenfor, er den rødsidede strømpebåndsslangen i California typisk assosiert med permanente eller nesten permanente vannmasser. Dette betyr at de okkuperer myr, grunt vann og sanddyner, så vel som innsjøer.

For eksempel er sagdammene i riftsonen San Andreas-forkastningen og ferskvannsmyrene deres primære habitat. De liker å rømme ut i vannet for å unngå oppmerksomhet, og for å gjemme seg fra mulige farer eller rovdyr.

Du kan finne dem lenger inne i landet, i gressletter og skogsområder.

Er de gode kjæledyr?

Ja! Som slanger går, er disse vanligvis lite vedlikehold og milde. Ikke bare dette, men Californias rødsidede strømpebåndsslangens lille størrelse betyr at den tar mindre plass og en rimeligere appetitt å holde tritt med.

Du kan holde en California rød-sidet strømpebånd slange i en tank med en 20-liters kapasitet. Det er selvsagt snillere å gi mer plass, hvis man kan. Husk at i naturen kan disse slangene reise over miles og miles i løpet av et enkelt år, enn si et helt liv.

Hva er det riktige underlaget?

Det anbefalte underlaget (sengetøy) for disse slangene er cypress mulch. Selv om dette er litt dyrere, er det grunner som gjør det verdt det:

  • Cypress mulch vil ikke tørke ut slangens innhegning på samme måte som andre underlag gjør.
  • Det ser mye renere og estetisk tiltalende ut enn for eksempel papirhåndklær eller avispapir.
  • Det er også bra for slangens epidermale (hud) helse – det hjelper slangen med å felle.

Hva slags vannskål bør du ha i skapet?

Ikke bare trenger de å drikke, men slanger krever et veldig spesielt nivå av f*cktighet i huden. Dette varierer fra art til art. Siden rødsidede strømpebåndsslanger i California er vant til å leve i, eller nær, ferskvannsforekomster, må dette etterlignes inne i slangens innhegning.

Sørg for en vannfat som er stor nok til at slangen din kan bade i. Dette vil hjelpe kjæledyrslangen din med å opprettholde en sunn, velnært epidermis!

Selv om f*cktighetsnivået er tilstrekkelig høyt, kan kjæledyrslangen av og til ønske å senke seg helt ned i vann. En stor vannfat kan sørge for at den har muligheten.

Hva er forventet levealder for en rødsidet strømpebåndsslange i California i fangenskap?

California rødsidet strømpebåndsslanger lever vanligvis et sted i området 10 år - ganske nær forventet levealder for en hund eller en katt. Imidlertid har de lengstlevende strømpebåndsslangene nådd langt forbi det, i så lenge som 17 år!

Trenger rødsidede strømpebåndsslanger i California en varmelampe i innhegningen?

Reptiler er kaldblodige. Mange forventer at "kaldblods" indikerer kaldt blod, men dette er strengt tatt ikke sant.

Kaldblodige dyr har et annerledes fungerende homeostatisk system enn varmblodige dyr. Et resultat er at de krever eksterne varmekilder. Pattedyr, derimot, produserer varme selv.

En merkelig anomali til forventningene presenteres av de dyrene som soler seg i veldig varm sol - blodtemperaturen deres øker i henhold til temperaturen de soler seg i. Se for deg en øgle som sitter under 120°F sol. Blodet ville faktisk vært betydelig varmere enn til et varmblodig dyr!

Resultatet av alt dette er: ja, California-slanger med rødsidet strømpebånd krever en ekstern varmekilde. Selv om rommet som huser slangen din er tilstrekkelig varmt, er det en høflighet å gi en ekstra direkte varmekilde. På denne måten kan kjæledyrslangen din regulere sin egen temperatur ved å bevege seg nærmere, eller lenger fra, lampen.

Hva spiser rødsidede strømpebåndsslanger i California?

Som du lærte tidligere i denne veiledningen, har rødsidede strømpebåndsslanger i California et varierende kosthold. I naturen avhenger hva en slange spiser i stor grad av hva den kan finne, og hva den kan overmanne. De er ikke kjent for å være masete. Disse slangene spiser snegler, meitemark, igler, ørekyt og gnagere. De spiser også gladelig forskjellige arter av øgler og amfibier – inkludert froskeegg.

I fangenskap er det usannsynlig at du vil finne en leverandør som kan imitere dietten til en vill California, rødsidet strømpebåndsslang. Men det gode er at du ikke trenger det!

California rødsidet strømpebåndsslanger kan lett overleve, og trives, på en diett som hovedsakelig består av frosne tinte gnagere. Disse finnes i en rekke størrelser, og kan enkelt tines opp kort tid før fôring. Det er imidlertid en god idé å sørge for litt variasjon, slik at slangen din ikke kjeder seg. Variasjon sikrer også en bredere ernæringsprofil.

Legg til noen nattkryp og matfisk (disse inneholder et nyttig enzym kalt tiaminase, som bryter ned vitamin B1). Merk: ikke mate slangen din utelukkende med matfisk – dette kan være svært usunt og til slu*tt dødelig.

Strømpebåndsslanger spiser IKKE sirisser, melorm eller insekter.

Sist men ikke minst: strømpebåndsslanger har kule skalaer

Vel, alle slanger gjør det. Men Californias rødsidede strømpebåndsslanger er unike i sin skalastruktur og type. Skjellene deres er kjølt hele veien ned langs slangen. 'Keeled' skalaer har en rygg som går på langs ned i midten.

Hva er vitsen med kjølte vekter? Det er et godt spørsmål. Dessverre er det ingen gode svar der ute som matcher det. Noen mennesker har antydet at kjølskall spiller en rolle, uansett hvor indirekte, i overlevelse av slanger.

Åseffekten reduserer skjellens glans. Dette gjør dem matere i utseende som igjen gjør disse slangene vanskeligere å få øye på langveisfra. Å bli sett fordeler noen slanger; andre soler seg i kamuflasjen sin. De er vanskeligere å se i naturen som, for disse små og for det meste forsvarsløse slangene, må være en fordel.

Konklusjon

Det er omtrent alt det er å vite om den røde strømpebåndsslangen i California. Eller er det? Hvis du har flere fakta du vil dele med oss, kan du gjerne skrive dem i kommentarene nedenfor. Legg stemmen din til blandingen – bli med i samtalen!

Gjør California rødsidede strømpebåndsslanger gode kjæledyr? Vår dom er: Ja! De er flotte kjæledyr. De er relativt små og milde, lite vedlikehold og billige å mate – sammenlignet med noen andre slanger. Hvis du vil hoppe på slangevoktervognen, kan dette være et bra sted å starte.

Hvis det er noen der ute - en venn, et familiemedlem - som er glad i slanger, sørg for å sende denne veiledningen deres vei. Eller, hvis du er mer interessert i å beholde andre typer slanger, er det mange tilgjengelige guider på nettstedet vårt. Du kan lese alt om hvordan du holder rosenrøde boaer, ballpytonslanger eller en annen underart av kongeslange.

Uansett setter vi pris på tilbakemeldingen din. Lykke til med slangehold!

California rød-sidet strømpebånd slange fakta (Er de giftige?) | ExoPetGuides (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 5817

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.