Kommer ekser tilbake? Hva sier statistikken? - Psykmekanikk (2024)

Relasjoner er en enorm tids- og energiinvestering. Det er lett å være forelsket i noen, men hvis du vil ha et forhold til dem, spiller mange faktorer inn. Det blir en viktig beslu*tning og du må veie mange faktorer.

Når et forhold avslu*ttes, er det et stort tap, spesielt hvis forholdet var bra. I stedet for å bruke tid og krefter på å finne en ny partner, er det forståelig hvorfor folk noen ganger foretrekker å komme tilbake sammen med eksen sin.

Kommer ekser tilbake uker, måneder eller til og med år etter slu*tten av deresforhold?

Det korte svaret er: De fleste av dem (rundt 70%) gjør det ikke, men det kommer an på.

Det avhenger av mange ting. Når du er ferdig med å lese denne artikkelen, vil du ha en god idé om sjansene for at eksen din kommer tilbake.

Men først, la oss se på noen faktastatistikker. Hvis du er som meg og liker tall, vil du vite hvor ofte ekser kommer tilbake. Selv om hvert forhold er unikt, gir det å se på denne statistikken en grov ide om sjansene dine.

Sammendrag av statistikk om ekser som kommer sammen igjen

Jeg har kombinert data fra flere store undersøkelser gjort om dette emnet som intervjuet tusenvis av deltakere. Jeg fjernet alle lo og unødvendige detaljer, slik at du kan komme rett til de gode tingene.

Her er noen interessante og bemerkelsesverdige statistikker for å komme tilbake sammen med en eks:

Folk somtenk på eksen deresfor mye71 %
Villig til å komme tilbake sammen med eksen deres etter å ha blitt dumpet60 %
Folk som faktisk ikke gjorde detbli sammen igjen70 %
Ble sammen igjen, men slo opp igjen14 %
Kom tilbake og ble sammen15 %
Menn som angrer på at de slo opp45 %
Kvinner som angrer på at de slo opp30 %

Ifølge en undersøkelse utført avCasinos.orgFølgende er ting folk er villige til å overse når de vurderer å bli sammen med en eks igjen:

Overdreven bruk av narkotika eller alkohol69 %
Fanget dem i å lyve63 %
Finansiell ustabilitet60 %
Fanget dem i utroskap57 %

Her er tingene folkkan ikkeoverse når de vurderer å komme tilbake med en eks:

Jeg finner dem ikke lenger attraktive70 %
De var fysisk voldelige mot meg67 %
De fant meg ikke lenger attraktiv57 %
Vi har forskjelligelangsiktige mål54 %

Faktorer som bidrar til suksess i å komme sammen igjen:

 • Å være 50 år eller eldre
 • Lengde og kvalitet på det tidligere forholdet
 • Å komme sammen igjen innen seks måneder etter bruddet
 • Selv forbedring
 • Engasjementnivå
 • Attraksjonsnivå

Å gi mening ut av dataene

Mange tenker på å bli sammen med en eks igjen. Vi skal grave inn i årsakene til dette senere, men hovedårsaken er at det er komplisert å finne et nytt forhold. Når folk tenker på å gå inn i et forhold, tenker de på eksen sin fordi det er et enklere og mer tilgjengelig alternativ.

Unge mennesker med sine rasende hormoner går inn og ut av forhold hele tiden. Partnerverdien deres er høy, og de vet at de kan tiltrekke seg mange potensielle partnere. De har energi og tid til å investere i nye relasjoner.

Eldre mennesker er imidlertid presset på både energi og tid. Derfor, hvis de velger å komme tilbake sammen med en eks, er det mer sannsynlig at de holder på forholdet. Dette forklarer hvorfor folk over 50 er mye mer sannsynlig å komme tilbake sammen med en eks med hell.

Det tidligere forholdets lengde og kvalitet er sterke prediktorer for at ekser kommer tilbake. Igjen, det er lettere å lene seg på noe som har fungert tidligere enn å satse på å finne et nytt forhold.

Det faktum at folk ikke er villige til å overse tapet av tiltrekning når de tenker på å komme tilbake sammen med eksen sin, viser hvor viktig tiltrekning er i et forhold. Hvis folk er tiltrukket av eksen sin, kan de være villige til å overselyver, juks og til og med narkotikaavhengighet.

Dette viser hvordan sinnet legger en premie på å reprodusere med en attraktiv potensiell partner og er klar til å gjøre store ofre i sine forsøk på å forfølge det målet.

Siden kvinner er mer velgere enn menn når det gjelder å velge forholdspartnere, bryter de vanligvis opp av gode grunner. Siden deres totale partnerverdi er høyere enn menns, kan de lett finne en ny partner. Dermed er det mindre sannsynlig at de angrer på at de slo opp enn menn.

Hvorfor kommer ekser tilbake?

Annet enn å finne en ny partner er en betydelig tids- og energiinvestering, er grunnene som motiverer ekser til å komme tilbake:

1. Resterende følelser

Når eksen din fortsatt har noen gjenværende følelser for deg og ikke har gått helt videre, kommer de sannsynligvis tilbake.1

2. Kjennskap og komfort

Mennesker er naturlig motvillige til ukjenthet og ubehag. Det er lettere å være sammen med noen man har kjent og nådd et nivå av komfort med enn å starte et nytt forhold med en fremmed.

3. Emosjonell og annen støtte

Når et forhold avslu*ttes, blir det vanskeligere for en person å takle livets utfordringer. Din eks kan komme tilbake til deg for emosjonell støtte hvis detruffet et lavpunkti livet deres.

Eksen din kan også komme tilbake for å møte deres andre behov som fysisk intimitet, et sted å bo eller vennskap. Hvis dette er tilfelle, kan de dumpe deg igjen når deres behov er dekket.

4. Mislykkede forhold

Etter å ha brutt opp med deg og inngått en rekke nye forhold, kan eksen din innse at du er det beste alternativet for dem. De vil angre på at de slo opp med deg og kommer tilbake.

Mennesker kan ikke motstå å sammenligne sine nye forhold med sine tidligere forhold. Det hjelper oss å lære av våre feil og ta bedre beslu*tninger.

5. Selvforbedring

Selvforbedring er den mest kritiske faktoren som hjelper ekser å komme tilbake og holde sammen. Det er fordi når et brudd skjer, har det ofte å gjøre med at en eller begge partnere mangler selvutvikling.

Så snart dette problemet er løst, forsvinner årsaken til oppbruddet. Det er ingenting som hindrer eksene fra å gi det en sjanse til.

Dessuten, hvis partnerverdien din øker betydelig i løpet av tiden etter bruddet, vil eksen din sannsynligvis ønske å komme sammen med deg igjen.

For eksempel får du en forfremmelse på jobben hvis du er mann eller har gått ned i vekt og er i god form hvis du er kvinne.

Selvfølgelig avhenger den generelle verdien av kameraten av mange andre ting. Dette er bare et enkelt eksempel.

6. De slo opp av en dum grunn

Eksen din kan komme tilbake hvis de innser at de slo opp med deg av en dum og smålig grunn som å være sint eller krangle. Hvis det generelle forholdet var bra, burde ikke et lite argument velte hele forholdet.

7. Vil ha det de ikke kan ha

Mennesker har en tendens til å ta de tingene de har for gitt og tenke detgresset er grønnerepå den andre siden. Det er mulig at nå du har brutt opp, vil de ha deg tilbake av denne grunn.

8. De er sjalu

Hvis du gikk inn i et nytt forhold og er lykkelig, er sjansen stor for at eksen din ikke vil ta det bra hvis de fortsatt har følelser for deg. De kan prøve å sabotere ditt nåværende forhold ved å be om å bli sammen igjen.

Hvis du finner deg selv ambivalent og forvirret, er det sannsynlig at du også har dvelende følelser for dem. Hvis du var sikker på din nye partner, ville du ikke ta hensyn til at eksen din prøver å komme tilbake sammen med deg.

Øk sjansene for at eksen kommer tilbake

Hvis du forbedrer deg selv oggå videre, setter du deg selv i best mulig posisjon for å få eksen din tilbake. Det du ikke vil gjøre er å be eksen din om å komme sammen med deg igjen. Slik "lav partnerverdi"-oppførsel garanterer nesten at eksen din ikke kommer tilbake.

Hvis du vil at eksen din skal komme tilbake, må du gi dem en god grunn for å gjøre det. De må tenke på deg som et verdig alternativ. Hvis du slo opp på grunn av en feil ved deg, ville det hjelpe om du viste dem at du har endret deg.

Kommunikasjon er alt

Hvis eksen din holder deg i livet, er det det største tegnet på at de kan komme tilbake. Ikke alltid, men. Noen ganger kan ekser dukke opp i livet ditt etter måneder eller år uten kontakt.

Det er flere grunner til at folk beholder eksene sine i livet, alt fra "det er den sivile tingen å gjøre" og "ønske å være venner" til "å holde mulighetene sine åpne".2

Hvis eksen din holdt deg i livet fordi de ønsket å holde mulighetene åpne, vil de sannsynligvis komme tilbake til deg hvis deres nye forhold ikke fungerer.

De vil holde kommunikasjonslinjene åpne med deg. Hvis de flørter med deg i denne fasen, er det en død giveaway at de fortsatt ser på deg som en potensiell partner.

Hvis de virkelig bare vil være venner, vil de ikke flørte.

Hvis eksen din har stengt alle kommunikasjonslinjer med deg, er det et sterkt signal om at de er ferdige med deg. Hvis de sletter nummeret ditt og blokkerer deg påsosiale medier, det er usannsynlig at de kommer tilbake. De vil ikke ha noe med deg å gjøre.

Ulemper med at ekser kommer tilbake

Som de sier, forhold er som papir. Når du først har klemt et papir til en ball, kan det aldri gå tilbake til sin vanlige, originale form, uansett hvor hardt du stryker det.

Studier viser at par som bryter opp og kommer sammen igjen har høyere forekomst av konflikter, inkludert alvorlige tvister som involverer verbale og fysiske overgrep.3

Også, å bryte opp og komme sammen igjen fører til økt psykologisk lidelse når par blir sittende fast i et mønster av å bryte opp og komme sammen igjen.4

Jo mer du bryter opp og kommer sammen igjen, jo mindre hengiven er du til partneren din og jo mer usikkerhet føler du om forholdets fremtid.5

Dette betyr ikke at alle på/av-forhold er dømt. Hvis en eks kommer tilbake for å være sammen med deg, må du sørge for at de kommer tilbake av de riktige grunnene.

Referanser

 1. Dailey, R. M., Jin, B., Pfiester, A., & Beck, G. (2011). På-igjen/av-igjen datingforhold: Hva får partnere til å komme tilbake?.Journal of sosialpsykologi,151(4), 417-440.
 2. Griffith, R. L., Gillath, O., Zhao, X., & Martinez, R. (2017). Å være venner med eks-romantiske partnere: Prediktorer, årsaker og utfall.Personlige forhold,24(3), 550-584.
 3. Halpern-Meekin, S., Manning, W. D., Giordano, P. C., & Longmore, M. A. (2013). Knusing av forhold, fysisk vold og verbale overgrep i forhold til unge voksne.Tidsskrift for ekteskap og familie,75(1), 2-12.
 4. Monk, J. K., Ogolsky, B. G., & Oswald, R. F. (2018). Å komme ut og komme inn igjen: Sykling i forhold og nød i forhold av samme og forskjellige kjønn.Familieforhold,67(4), 523-538.
 5. Dailey, R. M., Rossetto, K. R., Pfiester, A., & Surra, C. A. (2009). En kvalitativ analyse av på-igjen/av-igjen romantiske forhold: «Det er opp og ned, rundt omkring».Tidsskrift for sosiale og personlige relasjoner,26(4), 443-466.

Hanan Parvez(Forfatter)

Hei, jeg heter Hanan Parvez (MBA, MA Psychology), grunnlegger og forfatter av PsychMechanics. PsychMechanics har vært omtalt iForbes,Business Insider,Reader's Digest, ogEntreprenør.

Kommer ekser tilbake? Hva sier statistikken? - Psykmekanikk (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 5601

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.