Er Rosy Boas gode kjæledyr? - Slither og kryp kjæledyr (2024)

Er rosenrøde boaer gode kjæledyr? Det korte svaret er en susing, "Yesssss!!!!" Dette er fordi de er føyelige slanger, noe som betyr at de liker å slumre. De er også ikke-giftige, noe som er en viktig faktor når de adopterer en slange som kjæledyr, og de kan leve i opptil tretti år i fangenskap. Alt dette er gode grunner til å adoptere en rosenrød boa som kjæledyr, men før du forplikter deg til å ha et nytt familiemedlem liggende mye i tretti år, la oss utforske alt som er å vite om den rosenrøde boaen, slik at du kan ta en informert beslu*tning.

Hvordan håndtere en rosenrød boa

Hvor ofte kan du håndtere en rosenrød boa? Dette spørsmålet besvares best ved først å vurdere hvor lenge du har hatt det. Hvis du nettopp har kjøpt den, og den fortsatt er en baby eller ung, gi den minst noen dager på å finne seg til rette i det nye miljøet. Voksne rosenrøde boaer er langt mer vant til mennesker, men de vanlige retningslinjene gjelder.

Disse håndteringsretningslinjene er:

Vask hendene før du håndterer dem slik at de er fri for parasitter eller bakterier som kan føre til at den rosenrøde boaen din blir syk. Dette er også i tilfelle du nettopp har håndtert kjøtt (byttet deres), hvis lukt noen ganger kan forvirre dem.

Nærmer deg sakte fra siden eller foran dem. Grip aldri en rosenrød boa rett fra oven, siden denne handlingen etterligner en rovfugl som truer over hodet, og deres instinkt vil være å skremme.

Berør slangen først, slik at den kan avsløre deg og situasjonen først. Ta den opp etter kroppen, ikke etter hodet.

Unngå å holde den rosenrøde boaen din tett, da dette igjen minner dem om å bli truet på livet. Hold armene, fingrene og fingrene med mye åpen plass mellom dem, slik at den rosenrøde boaen kan bevege seg fritt rundt lemmene.

Arbeid deg opp til å kunne håndtere din rosenrøde boa i 15 minutter totalt hver uke slik at den blir vant til menneskelig selskap og å bli håndtert.

Håndter aldri en rosenrød boa hvis den virker stresset, mens den feller, eller i opptil 24 timer etter et måltid. De trenger god tid til å fordøye maten!

Er Rosy Boas gode kjæledyr? - Slither og kryp kjæledyr (1)

Den beste Boaen å ha som kjæledyr

'Boinas' er det vitenskapelige navnet på underarten av slanger vi vanligvis refererer til som 'boas.’ Hvis du vurderer hva den beste boaen er å ha som kjæledyr – kanskje for å holde den rosenrøde boaen med selskap – så er det over 30 forskjellige typer boaer å velge mellom. Hvilken boa er den beste å ha som kjæledyr? Vel, svaret på det spørsmålet avhenger litt av ditt eget ferdighetsnivå. La oss utforske dine topp 5 alternativer:

Vanlig Boa. Dette er en føyelig slange og forblir rolig og skånsom når hånden løftes opp tidlig. Hunnene er større enn hannene og kan bli opptil 9 fot lange. De fleste er normalt rundt 6 eller 7 fot lange, noe som diskvalifiserer dem som «nybegynnere»-slanger på grunn av all den ekstra plassen de tar opp. De er imidlertid ikke masete, noe som gjør den vanlige boaen til et flott, stort, imponerende kjæledyr!

Hog Island Boa. Hog Island Boa, som opprinnelig ble funnet på noen få øyer i Honduras, er mindre enn den vanlige boaen (i full størrelse er den bare mellom 4 og 6 fot). Fargen er virkelig vakker på grunn av det lettere nivået av melanin i huden, som skaper en fersken- og kremeffekt. All spenningen ved å eie en vanlig boa, i halv størrelse.

Sand Boa. Med sine mørke sjokolademerker og oransje bunnfarge er sandboaen også veldig behagelig for øyet i tillegg til å være en flott kjæleslange for nybegynnere. Som navnet tilsier, liker de å begrave seg i sanden og grave ganske mye. Som kjæledyreier av boaslange betyr dette å ta vare på boaen din ved å bytte ut sanden i innhegningen deres ofte, da den kan inneholde bakterier. Gå vill med å lage ditt eget habitat i ørkenstil, med sukkulenter og flate steiner.

Regnbue Boa. Fortsetter med fargen,regnbueboaerfange lyset og endre farge deretter, med skalaene deres som gir en fantastisk, iriserende glans. De kan leve i opptil 25 år og er like store som Hog Island Boa. semi-arboreall, de vil tilbringe tid i trær, noe som betyr at du må gjøre dem til en god abbor i innhegningen deres.

Rosenrøde boaer kommer fortsatt ut på toppen som vår favorittboa for nybegynnere. Når du har klart å holde den rosenrøde boaen din trygg (vær forsiktig, de er beryktet for å snike seg gjennom selv de minste hull), bør du vurdere andre boaer som er verdt å ha som kjæledyr. Rosenrøde boaer er også nattlige slanger, så du vil prøve å engasjere deg med dem i skumring og daggry. Deres opprinnelige habitat er det sørvestlige USA, så hvis du er i denne delen av verden, bør det ikke være et for stort problem å finne en rosenrød boa som passer for deg fra din lokale dyrebutikk.

Uansett boa-art, er de nesten alle ganske føyelige og lite vedlikehold som kjæledyr og tilpasser seg godt til livet i fangenskap. Ideelt sett ønsker du å oppdra boaen din som baby og lære og vokse med den, ettersom de blir roligere med alderen. Som et fargerikt kjæledyr som vil elske å vikle deg rundt deg når du ringer, trenger du ikke lete lenger enn til den rosenrøde boaen som en flott kjæleslang for nybegynnere!

Les mer omKan du ha en strømpebåndsslange som kjæledyr? Finn ut her!

Vanlige spørsmål

Er Rosy Boas god vennlig?

Rosy Boas er en vakker slange. De er også veldig vennlige og føyelige slanger. Rosy Boa er en mellomstor slange. Den kan bli opptil 3 fot lang. De vokser raskt, og etter hvert som de gjør omkretsen (størrelsen rundt mellomhjørnet) blir de lettere å holde og leke med. Så lenge du ikke slipper dem, vil de raskt bli vant til menneskelig selskap og å bli håndtert.

Er Rosy Boas bra for nybegynnere?

Rosenrøde boaer er kjent for å være gode slanger for nybegynnere på grunn av deres milde natur. Faktisk er de kjent for å være ganske sjenerte. De er constrictors, noe som betyr at de presser livet ut av byttet sitt. Så selv om de ikke er giftige, ville du ikke la en nyfødt baby være alene for å leke med en fullvoksen rosenrød boa. I full størrelse vil de vokse opp til fire fot lange, men ved fødselen er de bare 12 tommer.

De vokser raskt, og etter hvert som de gjør omkretsen (størrelsen rundt mellomhjørnet) blir de lettere å holde og leke med. Så lenge du ikke slipper dem, vil de raskt bli vant til menneskelig selskap og å bli håndtert.

Hva er den beste boaen å ha som kjæledyr?

Rosenrøde boaer kommer fortsatt ut på toppen som vår favorittboa for nybegynnere. Når du har klart å holde den rosenrøde boaen din trygg (vær forsiktig, de er beryktet for å snike seg gjennom selv de minste hull), bør du vurdere andre boaer som er verdt å ha som kjæledyr. Rosenrøde boaer er også nattlige slanger, så du vil prøve å engasjere deg med dem i skumring og daggry.

Finn mer informasjon om7 morsomme fakta om Rosy Boa i full størrelse

Er Rosy Boas gode kjæledyr? - Slither og kryp kjæledyr (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6399

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.