10 grunner til at du bør ta en arbeidsferie (2024)

For den evigvarende nomaden er det å kombinere arbeid og reise den ideelle situasjonen som ikke trenger å selges. For andre som synes det kan høres tiltalende ut, men fortsatt trenger det ekstra dyttet, er her 10 fordeler med en arbeidsferie.

10 grunner til at du bør ta en arbeidsferie (1) Foto © Getty Images / Maskot
  • Et arbeidsferievisum lar deg bli lenger
  • Arbeidsferie er rimeligere
  • Du kan reise tidligere
  • Du kan prøve deg på ulike handler
  • Du kan gi ferien mer struktur
  • En arbeidsferie gjør en god pause
  • Du kan få flere lokale venner
  • Du får en bedre kulturell forståelse
  • Det kan bygge en bedre CV
  • Det gir en sjanse til å vurdere et potensielt expat-sted

1. Et arbeidsferievisum lar deg bli lenger

En rekke land, bl.aAustralia,Canada,Sør-Korea, og mange EU-land, tilbyr arbeidsferievisum. Generelt gir et arbeidsferievisum deg tilgang til et land for en lengre periode enn et standard turistvisum. I Australia, for eksempel, er det typiske turistvisumet for tre måneder, mens et arbeidsferievisum gir deg land-roaming-rettigheter for 12.

Arbeidsferievisum lar reisende jobbe i landet de besøker. Det kan være begrensninger på hvor lang hver ansettelsesperiode er, eller type ansettelse, og vanligvis også alder og nasjonalitet til blant annet den som søker. Hovedformålet med besøket må være turisme, snarere enn sysselsetting. Men det er et godt alternativ for personen som ønsker å bli i et land så lenge som mulig uten å måtte forholde seg til utreise og innreise flere ganger for fornyelse av visum.

USA tilbyr ikke et arbeidsferievisum, men det tilbyr etJ1 skjerm, som lar høyskole- og universitetsstudenter utenfor USA besøke og jobbe i sommerferien. Det er også et lengre program for au pairer.

Å undervise i engelsk i utlandet er en annen populær måte å bo i et land på over lengre tid og tjene penger mens du er der.

2. Arbeidsferie er rimeligere

Med et arbeidsferievisum kan du jobbe mens du går, noe som betyr at du ikke nødvendigvis kommer i gjeld mens du tilbringer tid i utlandet. Din reisemåte kan variere. Noen foretrekker å reise på forhånd i flere måneder og deretter bruke resten av tiden på å jobbe på ett eller to forskjellige steder. Andre foretrekker å jobbe en måned, reise i en måned og så jobbe en måned igjen. Uansett, reisen er bærekraftig i den forstand at du kan fortsette å fylle på reisemidlene med tilfeldig arbeid.

3. Du kan reise tidligere

Uten å måtte spare opp tusenvis av dollar på forhånd, kan du dra på utenlandseventyr tidligere hvis du planlegger å jobbe i utlandet. Hvis det er én stor nedtur når det kommer til reise, kan det være ideen om at du ikke kan gjøre det på grunn av kostnadene. En arbeidsferie bidrar til å lindre dette problemet.

4. Du kan prøve deg på ulike handler

Med et arbeidsferievisum får du i utgangspunktet muligheten til å teste ut mange typer jobber, og du kan være i posisjon til å akseptere de du vanligvis ikke ville når du er hjemme. Du vet aldri hva du kan oppdage. Kanskje den perfekte jobben din er en der du jobber på en storfegård eller serverer drinker på en pub. Eller kanskje du lærer at du elsker å undervise. En arbeidsferie, i denne forstand, kan ende opp med å bli en livsendrende opplevelse.

5. Du kan gi ferien mer struktur

Mange reisende, når de bor på herberger natt etter natt, finner seg selv i å feste og drikke med sine medreisende i stedet for å begi seg ut i det bredere samfunnet. Ikke bare kan dette tømme reisemidlene dine, det kan også føre til at du gjør mindre av de virkelige reiseaktivitetene du kom for i utgangspunktet. Å skjøte inn litt arbeid her og der hjelper tilsette deg på en timeplanog gir en struktur for besøket ditt.

6. En arbeidsferie gjør en god pause

Et populært tidspunkt å melde seg på for en lengre tur erpause mellom videregående skole og høyskoleeller pausen etter college og før du går inn i den virkelige arbeidsverdenen. Senere i livet er arbeidsferieopplevelser ofte nyttige som en måte å komme seg ut av et jobbspor hjemme og åpne deg for nye valg. Fordelen med en arbeidsferie er at den tillater denne pausen med noen sysselsettingsmuligheter i blandingen.

7. Du kan få flere lokale venner

Når du er på ryggsekktur eller hopper fra sted til sted konstant, er flertallet av menneskene du møter – for eksempel på herberger eller på turer – ganske enkelt andre reisende. Ved å ta arbeid i et land i utlandet, er det mer sannsynlig at du møter og blir venner med lokalbefolkningen, og det kan gjøre underverker for å virkelig introdusere deg til en kultur.

8. Du får en bedre kulturell forståelse

Det er egentlig bare så mye du kan gjøre og lære i et land på korte, to uker lange ferier. Selv om dette kan føre til en generell forståelse av en kultur, er det ingen vei utenom hvor mye mer du vil lære på en lengre ferie, når du blir kjent med de daglige rytmene til et sted, kanskje plukker opp noe av språket og kan ringe nabolagene dine. I tillegg vil du ha faktisk arbeidserfaring i et fremmed land, noe som sannsynligvis vil være til nytte for deg når du kommer hjem.

9. Det kan bygge en bedre CV

Hvorvidt en arbeidsferie vil forbedre sjansene dine for å få jobb hjemme, kan avhenge av feltet du har tenkt å jobbe i, samt hvilken type arbeid du skal utføre mens du er i utlandet. Imidlertid setter mange arbeidsgivere pris på at en potensiell ansatt har utenlandsk arbeidserfaring og en bredere kulturell forståelse, sammen med eventuelle nye ferdigheter du måtte ha tilegnet deg.

10. Det gir en sjanse til å vurdere en potensiell eks-pat plassering

Ved å la en person oppholde seg i en lengre periode i et annet land, gir en arbeidsferie en mulighet til å vurdere om dette vil være en god permanent flytting. Du får se førstehånds hvor godt økonomien fungerer, hvordan arbeidsmarkedet er innenfor ditt tiltenkte felt, og om du passer godt med oppsettet generelt eller ikke. En arbeidsferie i dette tilfellet kan være en prøvekjøring for fremtiden.

Hvis du liker ideen om å bo i utlandet mer permanent, men ikke nødvendigvis å bo på ett sted, eller hvis du har en jobb hjemme som tillater fjernarbeid, kan en arbeidsferie være et skritt mot et liv somdigital nomad.

om forfatteren

Brooke Schoenman er typen person som ikke trenger noen overbevisning når det kommer til å reise ut på en arbeidsferie, men hun hjelper mer enn gjerne andre som fortsatt er på gjerdet med å ta det store spranget.Hun bor for tiden i Australia og deler ut reiseråd via nettstedet sitt,Pakkelisten hennes.

AvBrooke Schoenman,

World Nomads Contributor – ons 22. desember 2021

Relaterte artikler

6 reisetips for digitale nomader Frilansjournalist Lola deler sine beste tips for digitale nomader, for å hjelpe deg å holde deg produktiv mens du reiser.
Skjønnheten ved sakte reiser Fra hytter i skogen til rolige opphold i verdens store byer, "sakte reiser" kan være bedre for oss og planeten.
Expat reiseforsikring Planlegger du å flytte utenlands for jobb og fritid? Hva du bør huske på hvis du tenker på å leve som en expat.
10 grunner til at du bør ta en arbeidsferie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated:

Views: 6796

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.